„Szégyelltem magam, és nem akartam nyilvánosan tönkretenni másnak az életét”

Leave a comment

Cara Delevingne modell is beszélt arról, miért hallgatott sokáig az őt ért szexuális zaklatásról.

Több ezer nő osztotta meg az elmúlt napokban a közösségi oldalakon azt, hogy miért nem jelentette az őt érő szexuális zaklatást vagy nemi erőszakot. A #WhyIDidntReport hashtag alatt futó vallomásokat Donald Trump egyik megjegyzése váltotta ki. Az amerikai elnök feltette ugyanis a kérdést, hogy a legfelsőbb bíró jelöltet, Brett Kavanaugh-t szexuális zaklatással megvádoló Christine Blasey Ford miért nem jelentette azonnal az esetet, amely még a nyolcvanas években történt. Kavanaugh-t egyébként azóta már több nő – eddig három – vádolta meg szexuális zaklatással.

Ezek után olyan hírességek is megosztották a hallgatásuk okait, mint Mira Sorvino vagy Ashley Judd. Judd a Twitteren azt írta, 7 éves volt, amikor először molesztálták, de amikor elmondta a felnőtteknek, azt a választ kapta, hogy csak egy kedves férfi, biztosan nem úgy gondolta. Így aztán amikor 15 éves korában megerőszakolták, azt már csak a naplójával osztotta meg. Amikor egy felnőtt beleolvasott, őt vádolta meg azzal, hogy lefeküdt egy felnőtt férfival.

ashley judd

@AshleyJudd

. The first time it happened, I was 7. I told the first adults I came upon. They said “Oh, he’s a nice old man, that’s not what he meant.” So when I was raped at 15, I only told my diary. When an adult read it, she accused me of having sex with an adult man.

A vallomásokhoz csatlakozott Cara Delevingne modell is. A Twitteren azt írta, azért hallgatott sokáig, mert „szégyelltem magam, és nem akartam nyilvánosan tönkretenni más életét”. A modell először az elkövető megnevezése nélkül beszélt az őt érő szexuális zaklatásról, de aztán 2017 októberében elmondta, hogy Harvey Weinstein producer volt az, aki egy szállodai szobában zaklatta. „Sokat tépelődtem, hogy beszéljek-e róla. Nem akartam megbántani a családját. Bűntudatom volt, mintha én tettem volna valami rosszat” – írta Delevingne.

Cara Delevingne

@Caradelevingne

Because I felt ashamed of what happened and didn’t want to publicly ruin someone’s life, even though they privately ruined mine

hvg.hu

https://hvg.hu/elet/20180927_Szegyelltem_magam_es_nem_akartam_nyilvanosan_tonkretenni_masnak_az_eletet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *