„Megértem, miért hallgatnak a nők”

Leave a comment

Padma Lakshmi 32 év után beszélt az őt ért nemi erőszakról, hogy elmagyarázza: ebben a kérdésben nincs értelme az időkorlátnak.

Padma Lakshmi amerikai tévésztár, modell és szerző, Salman Rushdie író volt felesége. És egy nemi erőszak túlélője. Lakshmi 16 éves volt, amikor megerőszakolták, és 7 éves volt, amikor molesztálták. Most a New York Timesban írt arról, hogy megérti, miért hallgatnak a nők sokszor akár évekig arról, hogy milyen szexuális bántalmazás érte őket.

„Ezek a tapasztalatok hatottak rám és a képességemre, hogy megbízzak az emberekben. Évtizedekbe telt, amíg beszélni tudtam erről a hozzám legközelebbi állókkal és egy terapeutával” – írta.

A cikk arra válaszul született meg, hogy Donald Trump amerikai elnök feltette a kérdést, hogy a legfelsőbb bíró jelöltet, Brett Kavanaught szexuális zaklatással megvádoló Christine Blasey Ford miért nem jelentette azonnal az esetet, amely még a nyolcvanas években történt.

„Megértem, hogy mindkét nő (Ford és Kavanaugh másik vádlója) miért őrizte magában ezt az információt olyan sok éven át a nélkül, hogy a rendőrséget bevonja. Én is ugyanezt tettem éveken át – írta. – Most, 32 évvel az engem ért nemi erőszak után a nyilvánosság elé állok vele. Nem nyerek semmit abból, hogy beszélek róla. De mindannyian sokat veszítünk, ha időkorlátot határozunk meg arra, hogy meddig lehet kimondani az igazságot a szexuális zaklatásról, és ha továbbra is tartjuk magunkat a korábbi generációk hallgatási kódjaihoz, amelyek lehetővé tették, hogy a férfiak következmények nélkül bántsák a nőket” – figyelmeztet Padma Lakshmi

hvg.hu

https://hvg.hu/elet/20180926_Megertem_miert_hallgatnak_a_nok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *